Arxiu mensual: març de 2015

SORTIDA GUIADA D’ESQUÍ DE MUNTANYA

El passat dissabte, 8 socis sortíem a les 7 del matí de davant del local social del CET per dirigir-nos al Pirineu amb motiu de la sortida amb guia d’esquí de muntanya que hi havia programada.
Amb aquesta sortida tancaríem el calendari de formació hivernal del CET.

A última hora i amb motiu de l’alt risc d’allaus a gran part del Pirineu, es va decidir realitzar la sortida a la Tossa Plana de Lles, per la seva moderada perillositat en aquest aspecte.

Després de parar a mig camí per esmorzar, pugem fins a l’aparcament de l’estació d’esquí nòrdic on ens esperen 2 socis més. Un cop estem ben equipats, ja és ben entrat el matí i fa un sol radiant. Uns es posen crema solar i altres la primera crema que han trobat a casa (amb les seves conseqüències).

IMG_20150228_114759311

Ens endinsem al bosc, amb un gran gruix de neu tova i una pendent que s’enfila molt ràpid. Aclarim dubtes tècnics aprofitant que ens acompanya un guia amb grans coneixements en aquest camp.
En sortir del bosc, fem una petita parada abans d’afrontar la interminable pujada per la pala. En culminar-la, decidim per majoria no seguir la plana però llarga llomada que ens duria al cim, sinó girar cua cap avall. El motiu són les ventades i el tram pelat que hi havia més amunt.

Tots els components, a l’hora de treure les foques i iniciar el descens.

Durant la pujada hem sentit els crits d’alegria d’uns esquiadors mentre baixaven. Realment la neu està impecable. Jo personalment esperava una capa de neu pols, però amb aquest vent ens podíem sentir molt afortunats amb la que hi havia.

El descens pel bosc, sobre neu amb una crosta considerable, va ser molt divertida pels més experimentats, també divertida però pèl incòmode pels que tot just ens iniciem en l’esquí de muntanya: pendents amb passos estrets, arbres, baixa maniobrabilitat… Fos com fos, tots vam arribar a baix satisfets i amb ganes de la pròxima.

Com tots sabem, el temps vola quan t’ho passes bé, i a les 17h tot just dinàvem. Una altra jornada memorable amb el CET.

Aprofitem per recordar-vos que sempre que vulgueu organitzar una sortida, necessiteu assessorament sobre rutes, estat de la neu, refugis, etc. , podeu venir-nos a veure al local social cada dimecres de 30h a 21:30h.