Segon Tres-mil Social 2016: Pica d’Estats

I quin cap de setmana…totes les previsions eren bones i totes totes van canviar. Arribant al  pàrquing de l’Ariege ja plovia i així vam començar a caminar cap al refugi de Pinet (foto 1). Durant la sortida van haver-hi un seguit d’innovacions (estem en tràmits de patents), la primera va ser una funda per la motxilla feta a base de cortines de camper.

Pujada dura al portar les tendes a sobre amb animals (foto 2) que la feien més distreta. Arribats al  refugi  els “veteranus” amb la seva experiéncia aconsegueixen no se sap com que el famós Patrick
(guitarrista i guarda del refugi) ens deixi dormir a dins tot i haver-nos dit dies abans que estava complet (potser el temps) (foto 3).

Després de fer uns quants 7,5 per esperar l’hora de sopar, sopem i a les 9h al llit, que a les 5h es diu molt ràpid.

Sorpresa! Ens despartem, treiem el cap per la finestra i veiem 3 dits de neu nova i segueix nevant… Com estara 1000m més amunt? Com evolucionarà el temps? Després de parlar-ho decidim tirar amunt molt atents del temps i del ritme del grup. Abans però, la segona innovació que la marca Goretex ja ens ve al darrere: es tracta d’una membrana impermeable feta amb bosses de l’Esclat per posar-se als peus i no patir per la neu i el fred. El kit es pot suplementar amb unes
plantilles de paper de plata (material ultralight).

Anem progressant bé, para de nevar i sembla que el dia millora (foto 4). Tot i això seguim atents ja que canvia ràpidament. 300m per sota el cim la boira i la neu són importants però sabem que som a prop i coneixem bé el camí. 3,30 més tard arribem al cim (foto 5) fa un fred infernal foto i avall.

Baixada ràpida al refugi, cervesa i cap al cotxe.

Em resum,impressionant 3000 social!

Foto 1

Foto 1

Foto 2

Foto 2

Foto 3

Foto 3

Foto 4

Foto 5

Foto 5