Curs de Via Llarga

El cap de setmana de l’1 i 2 d’octubre va tenir lloc el curs d’escalada en via llarga, organitzat pel CET i impartit pel guia de muntanya Edu Rifà.

El dissabte ens vam adreçar a Ogassa per rebre les nocions teòriques necessàries; incloent els diferents tipus de nusos per a cada propòsit, la manera correcta de muntar les reunions, la tècnica per progressar amb doble corda, les possibles complicacions que podem trobar i com solucionar-les, i fins i tot vam entrar en el món de l’auto-protecció amb fisurers, friends, bagues, etc.

Després d’haver vist com realitzar totes aquestes accions, els assistents van pujar una via fàcil amb reunió àmplia i còmode, per muntar ells mateixos la reunió assegurar una altra persona des de dalt.
També hi va haver temps per fer alguna via esportiva per acabar d’arrodonir el dia.

Instantànies del primer dia, a peu de via i un cop dalt a la reunió

Instantànies del primer dia, a peu de via i un cop dalt a la reunió

L’endemà diumenge vam tornar a agafar els cotxes, aquest cop per anar fins el Berguedà, a les parets de Malanyeu.
Aquest escenari ens brinda la possibilitat d’escollir entre moltes parets amb vies de 3 o més llargs, de graus assequibles, i totes molt properes entre elles.
Ens vam agrupar en 5 cordades de 2 i 3 persones i ja no ens vam veure més fins havent dinat, quan vam tornar als cotxes i ens vam dividir entre els que havien de tornar cap a casa i els que aprofitariem per parar en algun bar per prendre un merescut refresc de tarda de diumenge.

Panoràmica del 2n dia, des d'una de les reunions a Malanyeu

Panoràmica del 2n dia, des d’una de les reunions a Malanyeu