Trobada d’escaladors de la Vall del Ges a Mallorca (13-16 setembre 2019)

Cap de setmana molt intens, aprofitant el pont de Rocaprevera (disculpeu pabordes però les parets ens criden), es plantejava una trobada a un dels paradisos de l’escalada del Sud d’Europa, Mallorca.

Terra de sobrassada i ensaïmada, però també d’infinitat de vies d’escalada.

Divendres vam quedar al CET a la tarda per fer els paquets amb totes les cordes, ferralla, cascs i fato i a les 6 vam baixar cap a Barcelona (sense saber que ens esperava una nit moooolt llarga). Vam arribar a l’aeroport amb aquella innocència de que aviat estaríem volant cap a Mallorca (durant el trajecte havíem escoltat i cantat a viva veu la típica cançó: Será maravilloso, viajar hasta Mallorca… https://www.youtube.com/watch?v=hkBO0oY_Bc4). Un cop a l’aeroport vam facturar els dos “bultos”, dues caixes de 30 kg cada una, i ens vam dirigir a la porta. Un cop allà, no sabem si perquè som gafes o perquè era “Divendres 13”, ens van informar que aquell avió sortiria més tard degut a les fortes tempestes que hi havia a l’illa. Fins i tot ens van fer pujar a l’avió per portar-nos a donar el vol per la pista i dir-nos que encara no es podia sortir. Ja era de nit que ens van avisar que el vol es cancel·lava i que havíem d’anar a recuperar els “bultos” i a la finestreta de Vueling a veure què ens oferien. Ens van tornar cap a Torelló a dormir al CET a quarts de 5 de la matinada per l’endemà a les 13h tornar cap al Prat i amb un vol a les 18h. Finalment, 24h després del previst arribàvem a Palma de Mallorca.

Es va establir el camp base en un poblet petit i acollidor, que serviria de resguardar-nos en cas de mal temps.

El diumenge començava d’hora prop de Cala Magraner, zona d’escalada esportiva i de psicobloc a sobre del mar. Vam poder fer vàries vies tot escoltant el mar enrabiat de fons i amb aquella humitat típica de platja.  A la tarda després de dinar una amanida d’arròs que ens havíem cuinat el dia abans, ens vam dirigir cap a la serra de Tramuntana, un sector proper de Formentor. Ens va costar trobar les vies i les condicions no eren les millors, però, tot i el fort vent i les amagades vies, vam poder fer alguna cordada.

Dilluns també vam ser ben matiners i ens vam equipar per anar a fer esportiva a S’estreta, un sector de Valldemossa a la serra de Tramuntana. Allà vam fer vàries vies més i vam apurar fins que va ser hora de marxar a dinar i a recollir tot el material. Allà les 5 ens dirigíem a l’aeroport amb els “bultos” refets i a punt per tornar cap a Catalunya. El vol de tornada, per sort o mala sort, va ser puntual.

A quarts de 2 de la matinada arribàvem al CET cansats i pensant en l’endemà que seria molt dur, però satisfets i contents d’haver descobert les parets de Mallorca i els seus racons. La meteorologia ens va robar un dia, però els dos que hi vam ser els vam aprofitar i gaudir al màxim.

I ara sargantanes, ens veiem a la següent!

Llarga espera a l'aeroport.

Llarga espera a l’aeroport

Cala Magraner.

Cala Magraner.

Sector de S'estreta a prop de Valldemossa.

Sector de S’estreta a prop de Valldemossa.

Uep! Com va? Au idò, aquí en busca de vies.

Uep! Com va? Au idò, aquí en busca de vies.

Més de Cala Magraner.

Més de Cala Magraner.

Pubilles i bandera. Ses al·lotes a sa roca.

Pubilles i bandera. Ses al·lotes a sa roca.

I la foto de grup, just abans de marxar de Palma de Mallorca.

I la foto de grup, just abans de marxar de Palma de Mallorca.